DELFT OP ZICHT - 2013


Het AiR project DELFT OP ZICHT, in het kader van het Europese netwerk CreArt, heeft in augustus en september 2013 plaatsgevonden in Kadmium, Delft. De catalogus bevat het werk van Alexander Glandien (au), Amaya Bombín (es), Dovile Bernadisiute (lt), Leonard Sherifi (it), Lieke Snellen (nl), Nino Strohecker (au), Ruta Butkute (lt) en Tvrtko Buric it). Deze publicatie is gepresenteerd op zaterdag 14 december tijdens het seminar SHIFTING AiR STRATEGIES. Bestellen kan via info@id11.nl tegen verzendkosten.

Bijzonder aan dit project was en een belangrijke bijdrage dat iedere kunstenaar, gedurende de werkperiode gekoppeld was aan een curator/ tentoonstellingsmaker. De curatoren hebben bijgedragen met een tekst in de publicatie over de (ontmoetingen met) kunstenaar en het werk dat werd gemaakt tijdens DELFT OP ZICHT. curatoren/tentoonstellingsmakers; Anique Weve, Floor Cornelisse (Fam Ruim, Rotterdam), Coen de Jong (38CC, Delft), Iris Cornelis (gallery Iris Cornelis, Rotterdam), Jacqueline Heerema, Ronald Boer, Eliane Bots (Satellietgroep, The Hague), Kiki Petratou (gallery Joey Ramone, Rotterdam), Piet de Jonge (tentoonstellingsmaker, o.a. RAW CHINA EXPO, hoofdredacteur WHAT'S UP. Werkte als hoofdconservator moderne kunst bij Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Kröller Müller en Van Abbemuseum), Réka Deuten Makkai (kunsthistorica, Den Haag) en Weronika Zielinska (Upominki, Rotterdam).

onderZOEKT - 2011


Het AiR project onderZOEKT heeft eind 2011 plaatsgevonden aan de Kruisstraat 35-37 en Asvest 20-28 in Delft. De catalogus bevat het werk van Egied Simons, Guda Koster, Hester Plomp, Ieke Trinks, Marianne Hamersma, Mark Swysen, Petra van Noort, Rosa Everts, Serena Lee en Stefan Hoffmann. Bestellen bij id11 kan tegen verzendkosten.

op_LOCATIE - 2010
Naast de tijdelijke projectruimte in de Poptahof, heeft id11 op_LOCATIE vijf andere projecten gerealiseerd. Kunstencentrum Kadmium heeft id11 uitgenodigd voor de realisatie van het AiR project DELFT OP ZICHT. In creatief laboratorium 38CC heeft id11 het project DE SPEELTUIN georganiseerd. id11 heeft deelgenomen aan de Museumnacht Delft en was aanwezig bij het Car Art Festival. Tot slot heeft id11 invulling gegeven aan de telefooncel Voor De Kunst. Van maart tot december 2010, hebben zevenentwintig kunstenaars werk gemaakt dat gerelateerd was aan één van de locaties. Bestellen bij id11 tegen verzendkosten.

FLAT_land - 2009In 2009 heeft id11 het AiR project FLAT_land gerealiseerd. Ongeveer vijfentachtig kunstenaars hebben een project uitgevoerd in een leegstaand huis of appartementen in de Poptahof in Delft. Zevenendertig internationale kunstenaars hebben hierbij aan het Artist-in-Residence programma HET TIJDELIJK VERBLIJF deelgenomen. Bestellen bij id11 tegen verzendkosten.

startdocument - 2008
Document naar aanleiding van de projecten HET TIJDELIJK VERBLIJF, HIER&DAAR en een bijeenkomst rond de realisatie van een Artist-in-Residence in Delft. Download hier>


this site in English

Stichting id11